Три месеца след стрелбата в „Слънчев бряг, при която пострада тежко, Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, даде първото си телевизионно интервю – ексклузивно за Росен Цветков от bTV.

В момента Желязков се възстановява в балнеохотела в Поморие, но му предстои още дълго лечение. Признава, че заради това ще ходи в Истанбул, а след три месеца ще стане ясно какви точно операции му предстоят.  

„Нормално е да се притеснявам. Жив човек, който каже, че не се притеснява, ще излъже”, казва той пред Росен Цветков.

На въпрос какво му предстои, отговаря, че Господ си знае работата.

Сега Желязков е отслабнал с около 35 кг, но в гласа му личи увереността, че скоро отново ще е на крака, разказва Цветков в студиото на „Тази сутрин”.

Снимка: btvnovinite.bg

Няма да е все така, повтарял пред него Митьо Очите.

Каква е истината за станалото в „Слънчев бряг” все още е неясно, но има записи от камери, които биха могли да хвърлят светлина върху събитията от онази вечер.

Самият Желязков казва, че е имал уговорка с приятели за вечеря в клуба и не е бил въоръжен, както и никой от хората с него. Що се отнася до бронежилетката – която вероятно е спасила живота му, нея носел винаги.

Не знам защо стреляха, явно са ни чакали, разказва той пред Росен Цветков.

По думите му не познава нито Божидар Кузманов (Божо Кравата), нито останалите от неговата група.

Попитан кой му е подготвил стрелбата и кой му е най-големият враг, отговаря, че не знае и „те” трябвало да кажат. Според него другите се страхували, но само пред телевизията.

Като стреляха – не се страхуваха, изкарват се жертви. Когато човек го е страх, като иска да се укрие, отива в полицията. Аз вярвам на българската полиция , на правосъдието”, казва той.

На въпроса дали го пази някой от властта, отговаря така:

„Кой да ме пази? Когато трябваше, осъдиха ме. Излежах присъда от шест години. Каквото имах към държавата, съм си го платил. Хванах се на работа. Какво работя? Каквото съм ви казал, това. Консултант.”

Той е нормален човек с нормално семейство, изкарват го страшилище, казва за него съпругата му.

Един от адвокатите му пък обяснява факта, че носи бронежилетка с факта, че клиентът му е „по-екстравагантен”.

Желязков е бил разпитван, но засега нямало основания да му повдигат обвинения, разказа още Росен Цветков в студиото на „Тази сутрин”.

Съществуват обаче слухове, че това ще се случи.

Вижте още във видеото: