Министри от кабинета "Борисов 3" се сбогуваха с постовете си. Те избраха да направят това със съобщения в профилите си в социалните мрежи.

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев е лаконичен: "Бивш кмет, министър, народен представител, член на ЕП, вицепремиер. Сега - буден гражданин."

Вътрешният министър в оставка Христо Терзийски написа: "За мен беше изключителна чест да работим заедно - не само в качеството си на министър, но и през всичките тези 25 години, в които премина професионалната ми кариера в системата на МВР!"

Социалната политика е област от обществения живот, в която влезеш ли веднъж, всъщност няма излизане, написа Деница Сачева. Днес си тръгвам от Министерството на труда и социалната политика за трети път, добавя тя.

"Тръгвам си удовлетворена, че заедно с колегите успяхме да приемем промени в ключови закони, сред които Кодексът на труда и Законът за хората с увреждания. Приехме Закона за жестовия език, множество подзаконови нормативни актове. Успяхме да запазим над 300 000 работни места, да осигурим подкрепа за почти 1 милион български граждани и за над 30 000 фирми по време на кризата", посочва Сачева.