Министерството на туризма ще работи за популяризирането на България като голф дестинация. Това стана ясно след среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представители на бранша. 

„През последните години страната ни все по-често е споменавана като една от добрите дестинации за голф туризъм в Европа и имаме потенциал за развитие в тази посока. Изработихме специален рекламен клип, който ще популяризираме в социалните мрежи, тъй като голф туризмът е в класацията на една от най-бързо развиващите се пазарни ниши“, уточни тя. 

По думите на Николова този вид туристически продукт е за платежоспособни туристи и може да се съчетава със ски, морски ваканции, бизнес мероприятия, балнео и СПА. „Има възможност да се правят туристически пакети, включващи вино и гурме обиколки, събития и посещения на културно-исторически паметници и природни забележителности“, обясни министър Николова. 

Вицепремиерът посочи, че в България голф курортите се посещават предимно от туристи от Русия, Великобритания и Ирландия. Според нея близостта им до морския бряг и планината ги превръща в още по-търсени дестинации. Тя коментира също, че голям интерес към голф туризма у нас е бил проявен и по време на работното ѝ посещение в Кралство Саудитска Арабия.