"Утре ще подготвим решение с областния управител и в петък ще помолим ГЕРБ да се преместят. За тези години, сравнявайки наемите в района, НДК губи приблизително 6 милиона лева без лихвите. По време на тяхното управление НДК стига до смущаващата сума загуби от близо 90 милиона".

Това заяви служебният министър на културата проф. Велислав Минеков преди днешното заседание на парламента, което ще го изслуша по казуса с в. "Труд", пише БГНЕС.

"Нормално е министерство да потърси всички свои отнети по някакъв начин имоти. Аз искам НДК да си върне загубите и да работи човешки. През последните години НДК е бил буквално обран", каза още Минеков и добави, че действията му не са реваншизъм.

"НДК е в тежко състояния. Дългът е невероятен, не знам как ще се изплаща. Постепенно НДК е било съсипвано с приватизация, отдаване на имоти по всякакъв начин. Явно това е било някаква хитрина. Изглежда, че тази партия е била толкова бедна, че не е могла да си плати какъвто и да било офис. Когато изчислихме цените в района, когато пресметнахме годините, в които НДК е бил лишен от доход. Това е една загуба от близо 6 милиона лева. А иначе дългът и амортизацията доближават вече 90 милиона лева", повтори и от парламентарната трибуна Минеков.

В отговор от ГЕРБ заявиха, че по Закона за политическите партии те имат право да използват тези два етажа и трябва да ги освободят само ако нарушават закони – например да извършват търговска дейност.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!