Решетките на вратите на парадния вход на парламента са махнати. При поставянето им има пропуски, призна пред bTV председателят на Народното събрание Никола Минчев. В „Тази събота“ той, че съоръженията са поставени в нарушение и без негово знание.

Решетките, поставени от вътрешните врати на парламента, вече ги няма. Поставянето им не се хареса нито на управляващите, нито на опозицията и се оказа, че е станало и с незнанието на председателя на парламента Никола Минчев.

Следващата седмица се очаква да се вземе решение дали главния секретар на парламента Габриела Килфанова трябва да поеме персонална отговорност. Решетките се появиха от съображение за сигурност, а от Министерството на културата казаха, че те трябва да бъдат премахнати заради статута на сградата на парламента.

Председателят на парламента не смята да обжалва глобата, наложена от културното министерство за поставените решетки. Следващата седмица ще стане ясно какви наказания ще има, тъй като решението за монтажа на съоръжението не е било съгласувано с него, обясни Никола Минчев.

„Днес се махат тези врати, вчера получихме предписанието от културата, няма да я обжалваме. Не са ни дали точен размер на сумата за демонтажа, но се надявам да не е нищо съществено. Още не е ясна глобата на културата, но няма да я обжалваме“, заяви той пред bTV.

Очаква се скоро парламентът са се изработи и промени в данъчните закони заради  предложените от правителството 11 антикризисни мерки.

“Не си купуваме народна любов, опитваме се да помогнем на населението да се справим с кризите“, заяви Минчев.

Въпреки размяната на реплики вътре в коалицията и недоразуменията между партньорите, Минчев е оптимист.

„Още от 13 декември и до момента продължаваме да работим заедно в една тежка геополитическа обстановка“, заяви той.

По думите на Минчев може да се пристъпи към повторен избор на нов управител на БНБ, ако този път се обединят около една кандидатура.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!