„Бях посочена, че съм някакъв автор на сценарий, злодейски, за това, че сваляме в момента имиджа на правителството. Това не е така, разбира се”. Това каза в предаването „Лице в лице” Мина Кутева по повод скандала с младежката конференция, организирана от българското европредседателство преди дни.

Работата на младежката организация на БСП е на конструктивна опозиция, която, когато види, че нещо не е направено както трябва, го казва, и работи в посока за това следващия път да не се случва, допълни тя.

„Ако се окаже, че Мина и, че човек като нея може да провали председателството, дето се вика – ега ти правителството”, коментира баща й депутатът от БСП Антон Кутев.

„Бях ужасно учуден, че някакъв зам.-министър излезе да даде пресконференция срещу дъщеря ми, с която да каже, че виждаш ли, нещо целенасочено се е правило. И това беше свързано с това, че ми е дъщеря. Единственият довод, това, че е злонамерено, беше, че тя ми е дъщеря. Очевидно, фактът, че ми е дъщеря, предполага, че трябва да е злонамерена. Аз нямам такова впечатление за нея в интерес на истината.

Единственото, с което можеха да имат някакво основание за обвързването е, че тя е едновременно е член на Националния младежки форум, който излезе преди това и който реагира и член на Младежкото обединение с простата логика, че тя всъщност в Националния младежки форум е номинирана от Младежкото обединение”.

Основният проблем на конференцията не е, че са заведени младите хора в нощен бар, каза Мина Кутева.

„Основният проблем на конференцията е, че тя се провежда под егидата на структурния диалог, която програма е из цяла Европа, която трябва да осигури конструктивния и смислен диалог между млади хора и представители на институции на властта с идеята, че заедно младите хора и представителите на институциите могат да правят смислени младежки политики.

Големият проблем на тази конференция беше, че такъв диалог не беше осъществен и че делегатите на тази конференция от цяла Европа, които между другото са и млади хора и представители на институциите от всяка европейска държава, гости, останаха разочаровани от това, че реален диалог между младите хора, представителите, и българските институции няма”, заяви Кутева.

По думите й, делегатите са разказали за това, че през целите три дни в рамките на панелните дискусии, е имало само 30 минути възможност за задаване на въпроси по време на една от панелните дискусии. Това, според нея, абсолютно убива идеята за структурен диалог и за диалог като цяло.

„Основният проблем е, че те са били зрители и слушатели на едни политически речи и за 30 минути от тези 3 дни са имали възможността да задават въпроси, а някои от делегатите се оплакват, че за една част от тях е имало предварително направени въпроси от организаторите”, допълни Мина Кутева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!