Икономическият експерт и депутат от ИТН Мика Зайкова ще води и първото тържествено заседание на 46-ото Народното събрание като най-възрастния народен представител.

През април тази година Зайкова стана звезда в социалните мрежи още с първите си минути на почетното председателско място при откриването на 45-ото НС.

Преди три месеца тя напомни на депутатите, че трябва да работят за хората, но и да са усмихнати. Днес казва, че все още не е готова с речта за утре, но този път ще е по-рязка.

„Нещото, което ще кажа, е да бъдат истински и да помислят кой и за какво ги е изпратил там, защото хората повече няма да ни търпят. Хората ни изпратиха там да вършим работа. Да прегледаме законодателството, то е пълна бъркотия. Законът за пойните птички в заключителни разпоредби има текст за ДДС, пълен абсурд“, казва икономическият експерт.

По думите ѝ формирането на правителство е задача номер едно, защото на хората не им се ходи на следващи избори.

„За да успеят, айде да си глътнат малко егото – всеки един от тях, който иска да води бащина дружина, защото конфронтацията и омразата е път за никъде. И най-трудният диалог дава повече позитиви отколкото думите „край до тука“... В края на краищата някой реши да поеме отговорност. Първият път сбърка, надявам се втория да не е така“, коментира още Зайкова.

Въпреки че предишният парламент работи едва няколко дни, Мика Зайкова размаха пръст на депутатите при това не веднъж.