Съпругът на починалата на Халкидики Теодора Балабанова – Михаил, е категоричен, че подготовката за гмуркането им е била отлична.

Той е настанен в неврологичното отделение на една от болниците в Солун и състоянието му се подобрява. Целта на Теодора и Михаил е била да се достигнат 231 м в открити води. Цялата процедура е трябвало да продължи около пет и половина часа. Въпреки професионалната подготовка, осемте души екип и линейката, Теодора загива малко преди финала.

Пред bTV Михаил разказа, че всичко вървяло добре. „Тя се движеше над мен. Аз всъщност се бутнах в нея и като я погледнах, тя се беше усукала около въжето. Опитах се да ѝ помогна. В този момент дойде следващият поддържащ дайвър“.

Инцидентът се случил на 41 – 42 метра дълбочина.

„Беше толкова неочаквано. Тя беше объркана, аз също. Докато разберем какво се случва, мина известно време, а под водата времето тече изключително бързо“, разказа Балабанов.

„В процеса на вертиго човек губи всякаква ориентация – къде се намира, какво се случва с него. За мен тя е просто моят герой и пример за подражание“, добави той.