Около 5 сутринта в района на Ихтиман униформените засичат лек автомобил, успяват да го спрат след гонка. В колата откриват 10 души, нелегално влезли у нас.

Само за последните два дни, полицията откри десетки нелегални мигранти в различни области - в района на Перник, София, Харманли, автомагистрала „Тракия“.

Снимка: Редакторски екип

По информация на bTV не липсват и групи, влезли в България, но изплъзнали се на полицията.

Не рядко нелегалните мигранти се превозват с леки автомобили, разказва ни мъж от Афганистан, попаднал у нас преди месеци. От страх не застава пред камера, но ни изпраща видеа, запечатали първите му дни в България.

„В продължение на 8 дни просто вървяхме в гората. Без храна, без вода“, обяснява той.

След това 15 души са натоварени в един лек автомобил. Посоката е границата със Сърбия.

„Беше ужасно и много задушно. Но нямам снимки от колата, защото те не ни дадоха да снимаме. Все още не съм плащал нищо на никого. Трябва да преведа 3000 евро в рамките на година“, допълни той.

Малко преди крайната им спирка, униформените ги залавят. Така днес мигрантите не са в мечтаната Германия, а в бежански център в България.

През изминалата нощ полицаи са хванали и 24 нелегални мигранти в района на Харманли - чужденците били разделени в две коли. А по информация на bTV през нощта четири групи са успели да преминат границата ни в района на Елхово и Болярово. Наши източници твърдят, че са засечени на камерите в район, където в този момент не е имало патрул и следователно не са задържани.