Часове преди президентът Румен Радев да обяви имената в служебния кабинет, започнаха и предположенията кой ще попадне в него.

По информация на bTV, постовете си би трябвало да запазят:

  • Бойко Рашков – министър на вътрешните работи и вицепремир
  • Стойчо Кацаров – министър на здравеопаването
  • Виолета Комитова – министър  на регионалното развитие и благоустройството

Снимка: btvnovinite.bg

Очакванията са от настоящия кабинет да си тръгнат министърът на туризма Стела Балтова, както и Кирил Петков и Асен Василев. Всички се питат дали Петков и Василев ще обявят свой нов политически проект. А днес Петков намекна, че от утре вече няма да бъде министър.

Снимка: btvnovinite.bg

Според източници на bTV местата им в настоящия кабинет ще заемат Даниела Везиева, която е била заместник-министър на икономиката и Валери Белчев, който е бил изпълнителен директор на Фонда на фондовете.

Транспортното министерство е възможно да оглави Христо Алексиев - министър в правителството на Огнян Герджиков и предложен от "Има такъв народ" в първия им вариант на кабинет.

Снимка: btvnovinite.bg

Засега всичко това са предположения, последната дума е на президента Румен Радев, а утре ще научим състава на правителството.

Президентът обяви днес, че е готов със състава на новия служебен кабинет. Служебният премиер очаква отново той да оглави новата временна власт.

А дали Кирил Петков и Асен Василев ще бъдат част от него или ще правят партия, икономическият министър коментира така: „Утре ще си кажем следващите стъпки. Принципна позиция е докато сме служебни министри да няма да злоупотреби“.  

ИТН не изпитва притеснения от появата на какъвто и да е проекта, то е извън нас, коментира Филип Станев от „Има такъв народ“ (ИТН).

„Това е опит на Румен Радев да разчисти терена от провалилите се партии на протеста и да ги замени с нова формация, която да свърши това което те не успяха“, смята Тома Биков от ГЕРБ.

„Виждаме в тяхно лице съмишленици, гледаме с очакване в как ще продължат да намерим формула да работим“, каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

А ДПС не се притеснява от каквито и да  политически проекти, отбеляза лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

Според Николай Хаджигенов  от ИБГНИ, това ще отрази великолепно на цялата политическа бъркотия, която е в момента.

От БСП днес не коментираха.