След като изпълнителната власт отново е в ръцете на служебния кабинет, сградата на Народното събрание е тъмна и празна. Политическите сили се отправят към предстоящия вот, но не пропуснаха да коментират и критиките, които дойдоха от „Дондуков“ 2.

От „Продължаваме промяната“ не се съгласиха с оценката на президента, че държавата е била в хаос, когато той е подредил кабинета „Донев 1“.

Също като държавния глава и партиите дадоха съвет на новия стар кабинет - да организира честни избори и да не се бърка в предизборната кампания.

„Последното беше от всичките най-доброто правителство. Вярно - много от хората там ги познавам. Те бяха на по-ниски позиции в нашето управление, но са добри професионалисти. Като почна от Гълъб – то й е прагматичен, умерен, дисциплиниран - човекът си върши работата. Такъв е бил години наред при нас“, коментира председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Чух изказването за свободното падане и си признавам, че много ме заболя. Не за друго, а защото президентската институция у нас има много по-високо призвание – нейната мисия е да ни обединява, да ни прави един народ, а не да ни разединява“, посочи Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“.

„Лична оценка бих могъл да дам - много добра оценка. Не за нещо друго, а защото основното задължение на служебния кабинет е да произведе честни, демократични, прозрачни избори“, категоричен бе председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.