Междинен доклад на следствието не засича данъчни задължения от страна на директора на НАП Румен Спецов.

По информация на bTV става дума за само един от анализите по случая и това не е окончателен извод по разследването. То продължава и крайният резултат не е ясен.

Веднага след назначаването му за ръководител на данъчните към Румен Спецов бяха отправени обвинения, че дължи на хазната над 1 милион от неплатени данъци, а за да избегне плащането, е прехвърлил фирмата си на малоимотно лице.

За да се изясни казусът, вече бившият финансов министър Асен Василев сезира прокуратурата. Образувано беше и досъдебно производство за данъчни престъпления.

Днес и главният прокурор заяви, че крайно решение няма.

„В момента, в който има някакъв краен акт - от рода на произнасяне на прокурор по същество, повдигане на обвинение, прекратяване на производство, внасяне на обвинителен акт, събиране на доказателство за обвинението по отношение на лица - ще бъде уведомена българската общественост. Съзнавам, че този казус е изключително важен. След като Градска прокуратура към този момент не е уведомила, значи няма такива неща, които да представляват конкретен интерес“, заяви Иван Гешев.

На този етап Румен Спецов няма да коментира.