ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната-Демократична България", "Спаси София" се регистрират за местният вот в София.

През седмицата Бойко Борисов каза, че името ще бъде обявено след края астрологическото явление Ретрограден Меркурий, а по рано от партията описаха кандидата си като "човек, който разбира от политика" .

Едно от имената, за които се твърдеше, че може да избора на Борисов беше това на председателя на парламента Росен Желязков, но от Грузия самият Желязков отрече информацията.

това, което се знае със сигурност обаче, е, че в София ГЕРБ и СДС ще се борят заедно за местната власт. Те представиха 24-мата си кандиати за районни кметове, но не разкриха името на този, с когото ще се борят да задържат столичната община. 

"Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София", както и техния кандидат Васил Терзиев се регистрираха за надпреварата за столицата. 

„Нямаме търпение да изпълним обещанието ни да се явим обединени на тази избори. Чакаме ГЕРБ да обявят техния кандидат, разбрахме че това е базирано на астрология, така че очакваме да се наредят съвсем правилно планетите“, каза Васил Терзиев.

Снимка: bTV

Широка лява коалиция пък ще застане зад Ваня Григорова със заявката за  ревизия на приватизациите в града.

„Няма как да приемем без реакция това, че града се опозорява, това че всички публични услуги се дават на концесия или приватизация или се аутсорсват“, каза от своя страна Григорова.