В Каравелово - едно от потопените карловски села, започна поставянето на фургони за хората, в чиито домове е невъзможно да се живее. Предвидени са осем за Каравелово, още толкова за Слатина и 17 за Богдан. Защо и това решение не ги удовлетворява?

Първият е в двора на 92-годишната Дела Жалвова. Жената е в болница, а фургонът беше приет от сина ѝ, който се чуди как майка му ще преживее зимата в него.

Снимка: Райна Зайкова

Фургонът е празен – няма нито мебели, нито техника.

„Тя иска да е тука. Ако стане невъзможно, ще я прибера, но много трудна работа. Тя цял живот е живяла тук“, казва синът ѝ.

Снимка: Райна Зайкова

Фургон беше поставен и в двора на Павлина Ганчева. Тя ще живее в него заедно с 96-годишната си майка. През това време планува да ремонтира наводнената си къща.

„Къщата е голяма влага, мирише на тиня и не може да се живее, търсим други варианти, евентуално квартира“, каза Павлина Ганчева, жителка на с. Каравелово.

Снимка: Райна Зайкова

Оборудването във фургоните е доста пестеливо, казват пострадалите семейства.

Кметът на Каравелово Емил Кабаиванов заяви, че общината се е свързала с няколко търговски вериги, които ще осигурят бяла техника на пострадалите. Ще бъдат дадени и легла, матраци и дюшеци.