И днес ще е по-топло от обичайното за този период. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, в София- около 11. Ще е слънчево през целия ден, но вечерта ще започне увеличение на облачността.

Над планините ще е слънчево. Ще духа умерен, по билата- силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

В петък облачността ще бъде по-често значителна, но само на отделни места, главно в Западна и Централна България, ще превали слаб дъжд. Температурите ще останат високи за началото на февруари. В събота югозападният вятър ще се усили още, особено в Източна България и северно от планините, където температурите отново ще достигат до 18-20 градуса. Вечерта и в нощта срещу неделя от северозапад, с усилване на вятъра, ще застудява. Ще превали дъжд на повече места в страната, а с понижението на температурите, по високите западни полета и в Предбалкана, дъждът ще премине в сняг. В неделя ще е ветровито и хладно, но от запад преваляванията ще спират. В началото на следващата седмица вятърът ще отслабне и стихне. Облачността ще се разкъса и временно ще намалее.