След като през лятото ви показахме репортаж за препълнените автобуси, които се движат по линия 111 в столицата, и от Центъра за градска мобилност обявиха, че пускат по маршрута няколко съчленени возила, се оказва, че... всъщност ситуацията е останала непроменена.

Автобусите отново са малки, претъпкани и въпреки че по разписание между 7 и 8 ч. те трябва да се движат на интервал 5 – 6 минути, се чака по половин час, а голяма част от чакащите не успяват да се качат.

Пред bTV пътници разказаха, че по-големите автобуси са се движили по линията само няколко дни.

Нормално в автобуса по тази линия се пътува само извън час пик.

Според Лъчезар Пеков, ръководител отдел „Координация, контрол и безопасност на движението на обществения транспорт“, интервалът на движение по разписание не може да се спазва заради завишения трафик. „Но винаги се стремим да има регулярност между колите“.

„Не можем да си позволим на по-къс интервал да се движат автобусите, защото ще се получи ефектът те да се движат почти един след друг в този трафик, което, от своя страна, няма да има никакъв ефект за извозването на пътниците“, добави той.

От Градска мобилност ще излязат с предложение съчленените автобуси да бъдат общо шест. Дали това ще стане зависи от Общинския съвет.