Как да разнообрази ежедневието пред компютрите на колегите си и да сплоти екипа – това е основната задача пред 24-годишната Калина Енева, която стана първият у нас мениджър „Щастие”. 

Тези дни Калина се грижи за подготовката за коледното тържество, украсата, за различни празнични мероприятия и веселото настроение.

„Аз възнамерявам да направя повече събития, които да са за всички нас, повече традиции да си изградим като един голям екип, нещата, които правим заедно да ни обединяват и да ни правят по-задружни”, заяви Калина.

„Очакванията са да е винаги сред хората с отворени очи и уши, с предложения, брейнсторминг, с приканване на служителите сами да дават идеи и инициативи за това как да подобрим тяхната среда и тяхното щастие в компанията”, поясни оперативният мениджър на компанията Ваня Кирилова.

От 3 години Калина работи в рекламна агенция, обслужваща уебсайтове на американския пазар. Именно от Съединените щати фирмата черпи опита за създаване на позицията мениджър „Щастие” и за нови подходи в управлението на колектива.

„Прекарваме една трета от деня си на работното място. Ако идваш на работа с усмивка и си щастлив, денят ти ще е по-хубав, ще си по-продуктивен, средата ще е приветлива и хората ще идват в офиса с желание”, казва Александър Колов, мениджър „Човешки ресурси”. 

Чувството за лично щастие и ведрата обстановка в офиса са важни и за служителите.

„Когато си по-спокоен на работа, процесът върви по-добре, по-малко грешки се допускат и се оптимизира самата работа”, убеден е Дилян Илиев, оптимизатор на уебсайтове.

„Точно защото сме млад колектив, за нас е важно ежедневието ни да е разнообразно, тъй като сме цял ден в офиса и по този начин и ние се чувстваме разтоварени”, смята и Дорина Илиева, която се занимава с подбора на персонал. 

В зоната за почивки ежедневно се разтоварят с леки игри. А Калина подчертава, че щастливите хора са много по-добре вършат работата си.  

Новата длъжност ще се заема на ротационен принцип – два пъти в годината екипът ще избира нов колега, който се грижи за позитивното настроение в офиса.