С Патриотичния фронт (ПФ) нямаме съвпадение по политики. Такава позиция зае Менда Стоянова от ГЕРБ по повод даването на третия проучвателен мандат на патриотите и изразената готовност да сформират кабинет.

Когато правихме това правителство патриотите не пожелаха да бъдат коалиционен партньор и те казаха, че ще ни подкрепят по определени политики. Те наистина така и направиха, посочи тя.

Стоянова добави, че политиките, които патриотите отстояват не кореспондират с програмата на ГЕРБ. Повишаването на пенсиите до 300 лв. например може да провали цялата пенсионна система и това не е реформа. „Те реформата я виждат като увеличение на пенсията до 300 лв., това не е реформа, а ще срине системата”, каза тя и уточни, че пенсиите са свързани с осигурителния принос в системата. Повишаване до 300 лв. би демотивирало младите да внасят осигуровки и ще стимулира сивата икономика.  „За да има пари трябва да се стимулират инвеститорите – енергийната ефективност например стига до всички. Тази година има над 300 млн. лв. за социални помощи – така се помага на хора в нужда”, заяви тя.

Депутатът от ГЕРБ посочи, че ПФ предлагат политики, които ГЕРБ не приема – връщането на редовната военна служба например. Стоянова беше категорична, че няма как да ги подкрепят сега, а после да не подкрепят политиките им и да излезе, че са ги бламирали.

Когато патриотите спечелят избори и народът ги определи като първа политическа сила, тогава ще кажем да, народът е казал, че вашите политики са тези които искат, правете ги, ще ви подкрепим, но това става след избори, категорична беше тя.