Без Реформаторския блок няма как да се състави дясноцентристко правителство.  Това коментира в „Тази сутрин” по bTV бившият вицепремиер и министър на образованието Меглена Кунева.

Тя не пожела да коментира думите на Радан Кънев, че Реформаторският блок е „килерът на ГЕРБ”.

„Разговорът през обиди не е моят спорт”, изтъкна тя.

„Ще бъдем конкурент на ГЕРБ, ще бъдем партньор, ако така се развият нещата, при определени условия, ще бъдем и коректив”, каза още в разговора Кунева.

„Ще бъдем конкурент на ГЕРБ до момента, в който приключим този изборен цикъл. Ако има основание, ще си партнираме след това", посочи тя.

Ако интересът на България е да има еврокомисар, а аз смятам, че всяка страна има този интерес, е добре това да се направи колкото се може по-бързо, каза Кунева на въпрос дали служебният кабинет или редовното правителство след него трябва да излъчи комисар.

Можеше да го излъчи правителството на Бойко Борисов, но правилно взе решение да отложи, тъй като вече беше в оставка, допълни тя.

Решение на служебното правителство е дали да излъчи комисар. Няма обаче случай от 60-годишната история на Европейската комисия, в който да има празно място на комисар, идващ от страна, отбеляза още Меглена Кунева.