Медицинските сестри и санитари, работещи във Вътрешно отделение на „МБАЛ-Дулово“, не желаят да обслужват пациенти с COVID-19. Те искат да работят във Вътрешно отделение, без да обслужват пациенти с COVID-19. Това се казва в писмо, изпратено от директора на болницата до РЗИ-Силистра, съобщи в Бургас министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

За да е наясно Министерството на здравеопазването със ситуацията в болницата, на място в града е главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Аз съм лекар. Винаги сме работили рамо до рамо с медицинските сестри. Полагали сме клетва. Никога не съм си представял, че мога да избирам и да подбирам моите пациенти. Искам да кажа на колегите, че те работят в Дулово, те са хора от този град, този град разчита на тях.

Ако утре откажат да лекуват пациенти с инфаркт, защото са трудни за обслужване? Ако откажат да лекуват, например, родилки, защото е много напрегнато? Тогава къде е медицината, къде е милосърдието?

Не смятам, че ние като лекари имаме право да избираме. Всички хора разчитат на нас и, застанали до нас, всички са равни“, заяви проф. Костадин Ангелов. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!