Медицинските изследвания, с които боксьорът Борис Станчов се е състезавал, са фалшифицирани. Това показа проверка на bTV.

21-годишният мъж почина преди седмица на ринга в Албания, боксирайки се с чужда самоличност. Тази на братовчед му - Исус Величков.

Напълно здрав и без сърдечни проблеми. Това е записано в картона на Исус Величков. Заключението е на доктор Михаил Николов, общопрактикуващ лекар в Луковит.

Снимка: btvnovinite.bg

На официалния адрес в интернет обаче не откриваме негов кабинет. Направихме опит да потърсим доктор Николов и в кабинета му в село Петревене. И тук обаче той не беше открит за коментар 

Потърсихме го и по телефона, но той отказа да отговори на нашите въпроси и помоли да „не го провокираме”.

Братовчедът на починалия боксьор - Исус Величков, е имал роднини в Луковит, но твърди, че не познава доктор Николов.

„За без пари, едва ли някой ще подпише тези документи”, казва Величков.

Именно в медицинският картон може би се крие истината за фаталния инцидент, смята боксьорът Тервел Пулев.

„Обикновено минаваш през различни кабинети, а не само през един лекар. Това ми звучи малко като – „Докторе, ето ти 100 лева и направи медицинското", казва Пулев.

Към документите са приложени и изледвания за ядрено-магнитен резонас от софийската болница „Света Анна". Подписани са от доктор Елка Николова.

Снимка: btvnovinite.bg

„То няма печат, сбъркано е и логото на болницата. Практически ние нямаме нито такъв лекар, нито такъв преглед”, разкрива Антон Луков от пресцентъра на МБАЛ „Св. Анна”.

От Боксовия професионален съюз признават, че нямат механизъм, по който да проверят дали едно изследване е автентично.

Снимка: btvnovinite.bg

„Получавам документите от мениджъра, федералният лекар не е разследващ орган, той поглежда дали има подпис и печат на лекаря, а тук имаше всичко”, казва Венцислав Николов. 

А мениджърът на починали боксьор отново не беше открит за коментар.