Медицински сестри от Пазарджик блокираха тази вечер между 17.00 и 18.00 часа пътя между областния град и Пещера. За да подкрепят колегите си в протеста, в Пазарджик пристигнаха здравни работници от Сливен, Пловдив, София, Казанлък,  Девин и Пещера. 

Блокадата продължи около час спря движението  малко след кръговото в посока железопътната гара в Пазарджик.

Протестиращите настояха  за незабавно увеличение на заплатите, както им беше обещано, но все още неизпълнено, както и за цялостна реформа в здравната система.  

Едно от основните искания е болниците да не бъдат търговски дружества. На протеста беше обявено създаването на независима асоциация на българските медицински сестри. Според протестиращите липсва човечност в системата.

На протеста беше обявено създаването на независима асоциация на българските медицински сестри.

"Не е протестът само за нашите заплати! Протестът е за цялото това население, защото това е вече геноцид към българското население: не се лекуват болните, ние търгуваме. Ние се радваме днес да дойдат онкоболни, ние се радваме днеска да има деца с пневмонии, ние се радваме днеска да има счупени! И ако няма – си ги надписваме!", заяви Димитрия Димитрова, медицинска сестра от Пазарджик.