37-годишен мъж от Бургас се барикадирал в дома си и заплашил да се самоубие заради раздяла с приятелката си, съобщават от ОД на МВР Бургас.

Кризисната ситуация с мъжът е продължила цяла нощ и е приключила тази сутрин около 9 часа, след многочасови разговори и намесата на полицията. 

Барикадиралият се е хвърлял различни предмети от третия етаж и е крещял. 

Демонстративно бургазлията се блъскал с бутилка от алкохол в главата, разбил я и с парче от нея, опитал да си пререже гърлото. 

Впоследствие седнал на външното тяло на климатика и заявил, че ще скочи, като единственото му желание било да види бившата си приятелка.

Установено е, че жената отдавна прекратила отношенията си с него, а спрямо бургазлията е издадена и ограничителна заповед. Това обаче не го отрезвило и той продължавал с опитите да си я върне, задълбочавайки депресионните си състояния.

Той е приемал тежки антидепресанти, а в събота вечерта е приел и голямо количество алкохол. Това довело до неадекватното му състояние и проявената самоагресия и противоправно поведение.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа, като предстои да бъде освидетелстван от специалисти от центъра по психично здраве в Бургас.