Шофьор, превозвал половин тон канабис, опита да се самоубие на ГКПП-Калотина. Снощи на граничния пункт за влизане в страната пристигнал товарен автомобил, управляван от черногорски гражданин. Камионът пътувал от Черна гора за Турция, натоварен с алуминиеви отливки.

Началникът на дежурната смяна на ГКПП-Калотина е уведомен, че пред рентгена на пункта се намира товарен автомобил марка “Ивеко” с черногорски регистрационен номер, шофьорът на който лежи окървавен в безпомощно състояние в кабината.

Извикана е линейка, но водачът заключил шофьорската врата. Служителите на пункта видели, че с нож черногорецът си нанася прободни рани в областта на гърдите.

Началникът на смяната на Гранична полиция се качил в кабината от дясната врата и обезвредил шофьора, като избил ножа от ръката му и го изхвърлил пред прозореца.

Преди да изпадне в шоково състояние, черногорецът заявил на граничния полицай, че иска да се самоубие, тъй като в камиона му има голямо количество наркотично вещество.

Началникът на смяната на Гранична полиция незабавно уведомил митническите служители. При извършената проверка в камиона са открити чували с пакети със светлозелена тревиста маса, която при полевия наркотест реагирала на канабис. Общото тегло на откритото наркотично вещество е 464,156 кг.

Шофьорът е откаран с линейка в болнично заведение, охраняван от граничен полицай. Канабисът е иззет, камионът е задържан на ГКПП – Калотина. По разпореждане на дежурния прокурор случаят ще се разследва от митнически служители.
БГНЕС