Казус с неочакван развой - мъжът под карантина, когото на 15 ноември съдебна охрана опита да задържи във Велинград, от тази сутрин е в неизвестност.

Карантината от COVID-19 на Димитър Велев изтича в полунощ на 22 срещу 23 ноември. Тази сутрин служители на РУ-Велинград са посетили на адреса и не са го открили.

Срещу него е образувана преписка за нарушаване на карантината, която ще бъде изпратена в районната прокуратура. По данни на полицията, рано тази сутрин Велев е напуснал апартамента и е отпътувал в неизвестна посока.

Димитър Велев е подсъдим по дело за имотни измами, проточило се повече от десетилетие. Мярката му „подписка“ беше променена в „задържане под стража“, след като мъжът не се яви на съдебно заседание на 10 ноември. Тогава мъжът представи положителен  PCR и на 12 ноември адвокатът му депозира в съда документ от РЗИ-Пазарджик, че Велев е под карантина. От РЗИ потвърдиха автентичността на документа.

От утре Велев не в карантина и може да бъде задържан под стража. 

Димитър Велев отрече пред bTV, че е нарушил карантината, но наш екип не го откри на адреса. Днес пловдивският окръжен съд отмени постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража", наложена  на Велев от районния съд.