Млад мъж потроши с брадва лек автомобил, собственост на доведения му баща, в Русе. Той е бил задържан от полицията и срещу него е започнало бързо производство, предаде кореспондент на bTV.

Видео, разпространено в социалните мрежи, показва как мъжът сипе заплахи и удря с брадва колата. Тя е била паркирана пред блока, в който живее майка му с втория си съпруг.  

Екшънът продължил близо час, докато най-накрая полицаите успели да озаптят 31-годишния нападател. През цялото време той непрекъснато крещял, разказва собственикът на колата Али Али. „С брадвата ми показваше: Ще те заколя. Ние не се обадихме и се прибрахме вътре”, допълни той.

Според публикации в социалните мрежи мъжът, известен с прякора си Снайпера, бил провокиран за действията си от пастрока си. Твърди, че 52-годишният Али тласкал майка му към алкохолизъм. Той обаче категорично отрича.

Али няма обяснение за агресията от страна на доведения си син.

31-годишният извършител, който е криминално проявен и осъждан, е продължил със заплахите срещу пастрока си и след задържането си от органите на реда. Срещу него е започнато бързо производство за умишлено увреждане на чуждо имущество.