Тежка катастрофа на главния път София – Варна отне два човешки живота. В инцидента е участвал и един от шефовете в Пътна агенция – проф. Олег Асенов, който е пътувал в другата кола. Това съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Инцидентът стана тази сутрин край село Микре. Лек автомобил излизал от близката бензиностанция и се опитал да направи забранен обратен завой, за да се включи в движението за Варна. Тогава го връхлетял джип със софийска регистрация.

На място загива семейството в леката кола – мъж на 59 години и съпругата му на 55. Зад волана на джипа е била млада жена, неин спътник е бил проф. Олег Асенов, който е член на УС на АПИ.

Професорът е с лека гръдна травма, на място е казал, че му няма нищо, младата жена се е оплакала от болка в коляното.

Двамата не са задържани и ще бъдат разпитани. От Окръжната прокуратура в Ловеч казаха за bTV, че незабавно е образувано досъдебно производство.

По думи на очевидци джипът се е движел с много над разрешената в този участък скорост от 60 км/ч, като автомобилът със загиналите е бил изхвърлен на 20 метра от мястото на сблъсъка. В продължение на няколко часа движението в района бе затруднено и се регулираше от полиция.