Показно убийство в София. Мъж е застрелян на стадион "Герена". Сигнал е получен около 8 ч. тази сутрин на тел. 112, съобщиха от полицията. 

Убийството е станало, докато е отивал на фитнес. Мъжът е застрелян в лицето, а на главата му е поставена чанта, научи bTV.

Минути след убийството в полицията е получен сигнал за опожарен автомобил в тиха улица, която се намира на около километър от стадиона. Предполага се, че тя е свързана с показния разстрел.

bTV научи, че убитият е Георги Христов, по прякор Тинето. През 2002 г. при грабеж в Харманли той уби човек и рани други двама. През 2005 г. Христов бе осъден на доживотен затвор без право на замяна. Тогава наказанието бе наложено задочно, тъй като след грабежа той се укри и бе обявен за международно издирване от Интерпол.

10 години след извършването на престъплението - през 2012 г., бе арестуван в Испания и предаден на българските власти. През 2014 г. обаче присъдата му бе намалена на 14 г. затвор. След това не е ясно колко време е прекарал в затвора и кога е освободен.

Към момента от полицията не потвърждават самоличността на убития, тъй като текат процесуално-следствени действия и не може да бъде дадена повече информация. Казаха единствено, че става въпрос за 44-годишен мъж, който е известен с множество криминални прояви.

На място тече оглед от разследващите и след това ще бъде дадена повече информация.