Пролетта дойде, а с нея и дупките по пътищата. Цели села избраха понеделника, за да протестират срещу разбитите шосета.

Недоволни блокираха за два часа пътя в Хайредин. Републиканската мрежа в общината е 40 км. Тя не е ремонтирана основно и изглежда като след бомбардировка, без асфалт на места, с огромна денивелация, в чийто капан шофьорите често губят фарове, брони, мигачи.

Същото е положението с републиканския път през великотърновското село Виноград. Пътят редовно изпада от плановете на държавата за ремонт.

При село Манастирище от три години заради свлачище пътят се крепи само на асфалт и на две дървета.

Заради протеста от АПИ съобщиха, че е отделят 214 000 лева, но само за изкърпване. Според хората парите са крайно недостатъчни и още следващата зима на мястото на новите кръпки ще се отворят още по-големи дупки.

Във Великотърновско и в община Хайредин недоволните заплашиха, че ще блокират главни пътища, ако държавата не осигури средства за основен ремонт.

В София пък започнаха ударни ремонти на улиците. 28 екипа на столичната община работят ударно от сутринта по кварталните улички.

Голямата цел - да не остане разбита улица в столицата. От общината уточняват, че днешната акция е традиционна и ремонт на улиците се прави след всяка зима. Екипите изпълняват програми, които изготвят районните кметове.

Отделени са 36 милиона от бюджета на столична община и ще стигнат да се изкърпят улиците, да се подобри транспортната инфраструктура.

Ремонти се извършват не само по малките квартални улици. Приоритни за изкърпване са булвеардите „Рожен”, „Ломско шосе”, „Първа българска армия”, както и Източната тангента на Околовръстното шосе.