Чакане с часове за ваксина в страната. На места началото беше дадено със закъснение. Другаде пък се стигна до отварянето на допълнителни кабинети.

Фалстарт на свободната ваксинация срещу коронавирус в Поморие. Кабинетът в медицински център отвори два часа след обявеното работно време.

Рано сутринта там отишли граждани, желаещи да им бъде поставена ваксина без предварително записване.

Ограниченият брой наличен медицински персонал останал изненадан, че трябва да отвори флакон ваксина, без да знае колко желаещи ще се съберат.„Мога да имунизирам колкото дойдат, но трябва да бъдат кръгла бройка, за да не хвърлям ваксина - тоест 10, 20, 30, 40. Ако трябва, ще стоим до късно, ще ги имунизирам. Към господин Борисов - когато се взимат такива решения, нека да оставят техническо време, за да се подготвим. Не може, и то особено събота и неделя - не може от днес за утре“, каза д-р Христина Атанасова, управител на медицинския център.

В Пловдив работещите два кабинета в здравната инспекция се оказаха недостатъчни да поемат големия брой желаещи. Заради чакането с часове и недоволството отвориха по спешност трети кабинет.

Според главния държавен здравен инспектор доктор Ангел Кунчев, който инспектира на място как върви ваксинацията, до момента са имунизирани над 110  000 българи.

Във Враца „зеленият коридор“ в РЗИ се оказа само за участници в изборния процес, предварително заявени от Районната избирателна комисия. Това ядоса хората извън списъка.

От утре ваксини ще поставят и личните лекари.