Слухове за глоби и крайни срокове за регистрацията на газови уредби предизвика хаос в столичната Пътна полиция. Стотици шофьори се наредиха от ранни зори на гишетата.

„Бягаме от работа да дойдем да свършим работа тук. Говореха за глоба от 2 до 7 хиляди лева, аз ако имам 2 хиляди лева, ще се оженя още един път – нищо, че съм на 60 години”, казва един от чакащите на опашка.

За разлика от предните дни, когато за пререгистрацията са минавали по 40 водачи на ден, днес в пътна полиция са се отбили над 300 души. „Създаде се психоза между гражданите и изведнъж се натрупаха много автомобили”, коментира Николай Петров, началник „Регистрации Пътна полиция”.

А напрежението е заради наредба от март. Според нея, колите с газови уредби, трябва да се пререгистрират, като това бъде вписано в големите талони. А това се прави във връзка с европейска директива, която влиза в сила догодина.

„Не са предвидени санкции за лицата, които представят превозните средства за пререгистрация.
Няма срок към момента. Излишна е психозата”, увери още веднъж Петров.

За да се избегнат опашките и взаимното губене на време и нерви, в КАТ са създали специална организация. Дори мобилни екипи на място ще оформят документите на собствениците на повече от 5 колите с газови уредби. За целта, трябва да подадат молба в Пътна полиция.