Два луксозни автомобила на стойност над 300 хиляди лева са откраднати от хотел в столичния квартал "Драгалевци". Маскирани задигат колите, които са собственост на гости на хотела, само за няколко минути. 

Първата кражба става на 5 септември, а втората – две седмици по-късно. И двете коли са застраховани, а нападенията се случват по едно и също време – между 3 и 4 ч. сутринта.

Вторият път жертвите са семейство с бебе, отседнало на път за Гърция.

Собствениците на хотела подозират, че крадците и в двата случая са едни и същи заради идентичния способ на действие – използвана е специална програма, с която са намерени честотите на дистанционното на ключа и така колите са отворени. Те разчитат на медиите, за да бъдат разкрити кражбите. Отказаха да застанат пред камера, за да не навредят на бизнеса си.

„Тези хора, които се занимават с извършването на този тип престъпления, инвестират доста сериозни суми в техника, която е способна да отключи. Те извършват предварително проучване, водят наблюдение, следят тези автомобили, които са набелязани за кражба. Щом са успели да ги откраднат, значи им е било лесно. Така или иначе, към този момент не са заловени, но колегите полагат достатъчно усилия, аз мисля, че ще имаме успех”, каза Ивайло Иванов.