Целият ресурс на сливенската полиция от тази сутрин е ангажиран в специализирана операция срещу търговията с гласове в региона. Тежковъоръжени униформени проверяват търговски обекти и различни адреси в кв. “Надежда“ и две села. Текат обиски, има контролни пунктове на всички входове и изходи на махалата.

„След направения анализ сме преценили, че това са рискови места. Насочили сме вниманието си към търговските обекти, които са без съответните документи. Част от дейностите се прикриват с даване на стоки на вересия, имат данни на жителите на населените места“, уточни пред bTV директорът на РУ-Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов. Така в иззета от колегите му тетрадка са открити множество имена и различни суми срещу тях.

Работата по тази линия продължава, а освен това „Икономическа полиция“ и БАБХ проверяват и документите и условията в търговските обекти. Двама души, издирвани във връзка с други престъпления, вече са задържани, като Кикьов не изключи вероятността от още арести специално за контролиран вот.

По думите му полицейското присъствие остава засилено, като тепърва се събират информация и сигнали за купуване на гласове.

В началото на акцията жители на махалата проявиха агресия срещу екипа на bTV.

С откритото в хода на акцията ще бъде запозната и прокуратурата.