"Пиша с доста натежало сърце и изморен ум, защото се чувствам задължен към Емил и към всички, които дадоха толкова много по това да го намерим. Емил бе намерен преди два дни, привечер в езеро. По стечение на незнайни за мен обстоятелства, с баща ми и майка ми разбрахме в късната вечер. Тръгнахме с баща ми и с огромна молба към всички замесени органи искахме да се уверим сами дали това наистина е той - бяхме допуснати. Видяхме го, и се уверихме. От тоя момент нататък всичко е мъгла”.

Това написа братът на Емил Боев - Мартин във “Фейсбук”. Тялото на Емил Боев бе намерено в в четвъртък вечерта в шламохранилище в Перник. Младежът бе издирван от 62 дни - от 27 януари, когато изчезна, докато бил на фестивала “Сурва” в миньорския град.

“Аз съм човек който винаги се опитва да гледа нещата от ъгъл, в който оценявам това което имам, а не се унищожавам от това което нямам. Въпреки че е невъзможно в момента, аз все пак ще завърша с това което съм имал - а именно такъв скъп брат едни цели 25 години”, написа Мартин Боев.

Остава ми сега единствено да го обичам и да се моля, че е с мен постоянно, да се моля и надявам, че не се е мъчил в момента си на преминаване, добави той.