Екстрадираха в България съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев - Маринела. Тя пристигна с полет от Мадрид в късния следобед. Екстрадицията на Арабаджиева се забави заради изискани допълнителни документи за обвиненията срещу нея.

Тя е разследвана за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления заедно със съпруга й Ветко. Той беше доведен под конвой от Испания в началото на май.

След пристигането ѝ Арабаджиева бе изпратена под съдебна охрана към следствения арест. По-късно днес предстои да бъдат повдигнати обвинения, а утре прокуратурата ще поиска постоянен арест за нея.

В началото на месеца от Испания беше върнат и съпругът ѝ, който към момента се намира в ареста. Задържането му под стража бе потвърдено на 15 май от Апелативния специализиран съд. Според съда има опасност, ако е на свобода, Арабаджиев да се укрие или да извърши друго престъпление.

Семейство Арабаджиеви бяха задържани през март в Испания, в градчето Кабрера де Мар край Барселона, в къща на Георги Семерджиев. Те бяха издирвани с европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол. 

Българският съд запорира тяхното имущество, а заповеди за запор бяха издадени и за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори, дялове в 7 търговски дружества и имоти в няколко населени места. 

При претърсване на хотел „Маринела" в София бяха открити 10 млн. лева. Очаква се тази информация да бъде официализирана чрез обвинение. 

Двамата са обвинени задочно от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. По делото е обвинен и синът им – Вълчо, който неотдавна бе пуснат от ареста под гаранция от половин милион лева.