Не знаем кой е кандидатът на „Има такъв народ“ за премиер, ще разберем в 17 ч. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме“ Мая Манолова.

„Ние участвахме в преговорите за политики, защото имаме ясна позиция, че ще се съобразим с волята на българските граждани да има правителство и стабилност на промяната, не на статуквото“, коментира тя.

По думите ѝ те не искат министерски кресла и не предлагат членове за кабинета на ИТН.

„Политиките са важни, но са важни и хората, които ще и реализират, затова имаме високи очаквания – стандартът, който беше зададен от служебния кабинет да бъде продължен и да го видим в персоналния състав. Освен това казахме, че не бихме подкрепили кабинет, в който с просто око се вижда влияние на ГЕРБ, ДПС и олигархични кръгове“, заяви Манолова.

Тя беше категорична, че ще поискат от ИТН подписване на споразумение в какъв времеви хоризонт ще бъдат изпълнени поетите от тях ангажименти по отношение на съдебната реформа и социалните политики.

„Полагаме всички усилия да има кабинет. Извървели сме стъпките – в политически разговор сме поставили точно тези условия. Очакваме следващата стъпка – да видим имената“, обясни Манолова.

Според нея войната между трите формации на протеста в парламента, не отговаря на очакванията на българските граждани.