Обединението "Изправи се! Мутри вън!"внесе в Централната избирателна комисия документи за участие в парламентарните избори на 4 април. За регистрацията са събрани 5507 подписа.

Те бяха внесени от Мая Манолова, Николай Хаджигенов, Татяна Дончева, Димитър Делчев и други от лицата на формацията.

Новото обединение декларира, че ще е алтернатива и обеща ревизия на управлението. 

От името на обединението Мая Манолова обясни програмата им - 30 милиарда от европейския съюз да стигнат до хората, да се отмени данъка за доход до 650 лева, да се преизчислят пенсиите, а работещите да получават минимум по 1000 лева месечно. В плановете им е и реформа в съдебната система. 

Снимка: Ладислав Цветков

„Нашата мисия от местните избори в София и от летните протести за демонтиране на едноличния корупционен модел на Борисов преминава в следващата фаза – парламентарни избори. Няма да могат да ни спрат да се изправим срещу Борисов и ГЕРБ, този път не само в София, а и в цялата страна“, заяви Манолова.

Снимка: Ладислав Цветков

По отношение на името на обединението лидерът на „Изправи се.БГ“ заяви, че няма абсолютно никакви законови основания за отказ на регистрацията нито в Изборния кодекс, нито в решението на ЦИК за наименованието на партиите и коалициите.

Снимка: Ладислав Цветков

Татяна Дончева - лидер на "Движение 21", добави, че чисто юридически актовете на ЦИК подлежат на обжалване пред Върховния административен съд и уточни, че това ще бъде направено веднага, ако бъде отказана регистрация на обединението.