Младо момче от Пловдив се бори с коварно заболяване и има нужда от подкрепа. 20-годишният Костадин се бори с агресивен рак - Сарком на Юинг, а за лечението му са необходими 100 000 евро.

Животът на Костадин се преобръща преди три месеца, когато внезапно се парализира. Следват спешни изследвания в болница и коварната диагноза.

Снимка: bTV

„Точно един месец, след като навърши 20 години, ни казаха тази зловеща диагноза, без да е пил едно хапче. Това заболяване е много рядко - 1,5 на 1 милион души и си казах: „Точно моето дете ли?“, а той ме попита“ „Мамо, точно аз ли, защо?“, разказва майката на Костадин Мария Бозукова.

Диагнозата се потвърждава и в Германия. Семейството не губи надежда и заминава за Турция, където лекарите назначават 12 химиотерапии. Резултатът не закъснява.

Снимка: bTV

„След втора химиотерапия, 10 лъчетерапии, физиотерапия детето е с 50% неактивни ракови клетки и туморът от 16 см е вече 4 см“, казва майката.  

100 000 евро трябват на Костадин, за да има шанс да победи в битката със заболяването.

„Аз просто умрях и възкръснах, за да се боря за него. Той постоянно пита: „Мамо, ако свършат парите, аз ще оздравея ли?“, казва Мария Бозукова.

Снимка: bTV

Няколко кампании в Пловдив на различни организации и на футболен клуб „Ботев“ подкрепят момчето в борбата му за живот.

„Знам, че ти е трудно и тежко, но съм сигурен, че ти ще се пребориш. Това е най-трудния мач за теб и съм убеден, че ще го спечелиш. Аз и моите колеги от футболен клуб „Ботев“ сме с теб“, заяви капитанът на отбора Ивелин Попов.

„Те са нашите деца, те са нашето бъдеще, ако ние не ги подкрепим, няма кой да остане след нас“, казва Пламена Сураева, леля на Костадин.

Ако желаете и имате възможност да помогнете на момчето, ето как: 

Банка: Алианц Банк България  

IBAN: BG70BUIN95611000708188  

BIC: BUINBGSF  

Получател: Фондация Павел Андреев  

Основание: Дарение за Костадин Стефанов Бозуков