Само в рамките на няколко месеца възрастен мъж от село край Етрополе става два пъти жертва на побой и грабеж. Второто нападение се оказва извършено от деца.

Екипът на bTV открива 71-годишиния Митан от село Малки Искър, докато заключва вратата на къщата си. Именно в нея преди няколко дни става жертва на насилие и грабеж.

Снимка: btvnovinite.bg

„Дойдоха тука и ме нападнаха, и ме биха. Биха ме навсякъде. По ребрата, по краката.  Има и по носа. Питаха ме за парите, та ги намериха и ги взеха“, разказва възрастният мъж.

Снимка: btvnovinite.bg

Имал на две места по 40 лева, които нападателите му отнели. Тези, които са го обрали, са „дечурлига от махалата горе“.

Полицията задържа три лица за нападението и кражбата. Едното от тях е непълнолетно. А другите две малолетни, които не са наказателно отговорни. Едно от тях - 10-годишно момче, твърди, че само е наблюдавало ударите срещу възрастния човек.

Снимка: btvnovinite.bg

„Две момчета и едно момиче казаха: „Айде да отиваме да крадем там“. Вземаха 100-120 лева и биха човека с брадвата. Той казва: „Оставете ме, оставете ме, нямам пари“, разказва момчето. 

„Те са похарчили парите. И са вземали ядене от дома, взели са телефон, секира“, допълва друго момче.

Момчето казва, че получило 20 лева от един от нападателите.

„Аз му казах: „Не ги ща“. Той вика: „Дръж, да не ни казваш“. И аз ги взех“, разказва детето.

10-годишното дете живее заедно с братята и сестрите си в къща без ток. За тях сега се грижи баба им, защото родителите им работели в чужбина.

Снимка: btvnovinite.bg

„Две, четири, пет, шест, седем деца. Майката отиде да изкарват пари за къща. Да се обзаведат, че са мизернички“, обяснява тяхна съседка.

Преди три месеца възрастният човек преживява още едно нападение, но от друга група. Тогава крадците са с маски и успяват да вземат над 1000 лева и телефон. Полицията ги е арестувала. Един от тях се оказва рецидивист.

И докато по това нападение се очакват присъди, последният случаят е в ръцете на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.