80-и ден на протест срещу кабинета и главния прокурор. Заради проливния дъжд днес демонстрантите започнаха да се събират на столичния площад „Независимост“ по-късно от обичайното. 

Снимка: btvnovinite.bg

Към 20 ч. демонстрантите блокираха движението по бул. „Цар Освободител“. За утре е планиран митинг-концерт, който ще се проведе от 16 ч. на знаковото кръстовище Орлов мост, което беше доскоро блокирано от палатков лагер. Той ще бъде под надслов „Бъдеще за България - бъдеще за младите“.

Според организаторите концертът ще събере част от „цвета на България“ – културни дейци, интелектуалци, творци, предприемачи, преподаватели. Сред участниците  са групите „Контрол“, „Уикеда“, „Сленг“, Теодосий Теодосиев, проф. Евгений Дайнов и други.

При вчерашното недоволство се стигна до напрежение между полиция и протестиращи. Демонстрантите очакваха здравния министър проф. Костадин Ангелов да излезе от сградата на обществената телевизия. 

Наложи се проф. Ангелов да изчака известно време и да си тръгне през задния вход на телевизията. Недоволните се опитаха да препречат пътя му, за да разговарят с него, но бяха избутани от полицията.