Днес облачността ще е променлива, по-често значителна, на места с превалявания от дъжд. В сутрешните часове на отделни места в низините и около водните басейни ще има мъгли. Ще духа слаб в източната половина на страната -  умерен вятър от юг-югоизток. Максималните  температури ще са от 7° до 12°, за София - около 9°.

 

 По Черноморието ще е предимно облачно. На отделни места, главно по южното крайбрежие, е възможно да има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е от 6° до 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

 В планините облачността ще е по-често значителна. Ще има превалявания, над  1800-2000 метра – от сняг, а в по-ниските части -  от дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който след обяд още ще се усили. Максималната температурата на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

 

                                       

 През нощта и утре  преди обяд превалявания от дъжд ще има на повече места в страната. В  планините ще е ветровито, с валежи , над 2000 метра – от сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде умерен. В петък вероятността за валежи е малка, в Дунавската равнина все още ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, но до вечерта и там ще отслабне и стихне. В събота от югозапад отново ще започнат валежи от дъжд, които до края на деня ще обхванат цялата страна. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Ще започне понижение на температурите и до вечерта на места в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. В неделя все още ще вали, в много райони на Северна България - сняг, на места в Южна - дъжд, но от югозапад валежите ще отслабват и ще започнат да спират. Вятърът ще бъде със северна компонента, умерен до силен и в Северна България и по старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. При очакваната валежна обстановка през почивните дни има повишена вероятност, отначало на места в Западна, а впоследствие – в Северна България, валежите да са значителни.