Всички сме виждали как изглеждат хубавите детски болници по филмите и на снимки. Очаква се детското отделение в „Пирогов” да добие именно такъв вид с помощта на инициативата „Малките герои”, на фондация „Америка за България” и на партньори.

Лице на кампанията е световноизвестният тенисист Григор Димитров.

Инициативата е продължение на реално текущата реконструкция на детските отделения, която е финансирана от Министерство на здравеопазването. Интериорното обогатяване ще стане чрез добавяне на един модерен, цветен и образователен компонент и ще се финансира с дарения, предоставени от „Америка за България”, партньорите на инициативата и специална DMS кампания.

„Много е важно как изглежда отвътре едно отделение, това е усещане за комфорт на родителите и на пациентите”, пояснява доц. Д-р Христо Шивачев, координатор на „Детски комплекс” към „Пирогов”.

По думите му в отделението не е правен ремонт от 1986 г. насам.

„Подобни условия създават един комфорт на работа, на пациентите и родителите, едно усещане за сигурност, което също не трябва да се подценява”, допълва Шивачев.

„Проучванията сочат, че средата допринася не само за комфорта, а намалява и необходимостта от прием на лекарства, намалява смъртността и престоя в клиниките”, допълва Десислава Тальокова, директор на фондация „Америка за България”.

Фондацията се ангажира да удвои всяко едно дарение, направено чрез есемес.

Ако искате да помогнете децата в „Пирогов” да се чувстват като у дома си, можете да дарите на на номер 17 777 с текст на DMS PIROGOV за всички мобилни оператори.

Още начини за дарение вижте тук.