Щастливата развръзка с изчезналия 12-годишен Александър зарадва цяла България.

Родителите на малкия Мариян обаче, който изчезна на 22 октомври 2019 г., все още го търсят. Тогава момченцето е само на година и половина. Близките му в стражишкото село Николаево го чакат и до днес.

Следите на по-малкия син на Галя и Стоян се губят до оградата на къщата им.

"Аз все още имам надежда, ама няма нищо засега", каза майката пред bTV.

Издирването започва часове след изчезването на детето.

"Пак с термокамери, с дронове, кучета, всичко, няма и следа, няма и следа“, коментира Стоян Хубов, бащата на момченцето.

Семейството преминава и през детектор на лъжата.

"Излязохме чисти и те пак продължиха да търсят покрай нас. Той не можеше да ходи. Ходи 50 метра, пада, става и почва да плаче. Исках да затворим границите, да направим нещо друго", допълва мъжът.

Мехмед беше открит на горска пътека след денонощие

Преди 2 години и друга история разтревожи страната – изчезването на 2-годишния Мехмед от Якоруда. Търсенето тогава продължи цяло денонощие. А детето беше открито на горска пътека - само и издраскано. Родителите му се съмняваха само да е стигнало до нея.

„Аллах ме изпрати там да ида, да го спася. Телефона си изпуснах. И сега треперя, докато разказвам. Така съм съм се чувствал, когато се раждаха децата ми“, коментира Муртаза Клечов, горски служител, открил момченцето.

Мехмед се върна при семейството си. Мариян още се издирва, но къде и как, родителите не знаят. Отговорът на полицаите винаги бил един и същ.

"Нямало никаква следа, нямало за какво да се хванат и това е", обяснява неговият баща.

Близките на детето предполагат, че е било отвлечено.