Мълчалив протест срещу неефективността на съдебната система към пияните и дрогирани шофьори се проведе пред Съдебната палата в Бургас.

Датата е избрана умишлено – година от катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков. С цветя в памет на загиналите в катастрофи протестиращите поискаха по-строги наказания и бързо правосъдие. Не само за шофиращите след употреба на алкохол и наркотици, но и с висока скорост.

При такъв инцидент преди две години на място загива 27-годишен мъж, а предизвикалият катастрофата, карал със 180 км/час при допустими 90, е осъден на 4 години затвор на първа инстанция и продължава да шофира.

"Излизайки от делото, видяхме как той се качва в колата и кара, нито книжката му е взета, нито нищо“, каза Славка Костадинова.

"Малките присъди всъщност показват на обществото, или липсата дори на такива, че обществото може спокойно да пренебрегва този закон на принципа - дори и да ме хванат, все някак ще се отървем", коментира Пламен Янев, организатор на протеста.

Все още не е приключило и делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков. Днес се навършва точно една година от ужасяващия пътен инцидент, при който той беше пометен от шофьор на кръстовището на бул. "Черни връх" в София. При сблъсъка Цветков получи тежки травми и издъхна по пътя за болницата.