Над по-голямата част от страната, с изключение на югоизточните райони, ще преобладава слънчево време, но по-късно след обяд от северозапад облачността отново ще се увеличи. Ще духа слаб северозападен, в Източна България - умерен северен вятър, който по-късно през деня ще отслабва. Максималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°.

   През първата половина от нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно, а през втората – от северозапад облачността, предимно средна и висока, ще започне да се увеличава. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 12° и минус 7°, по Черноморието – около минус 3°.

 Утре облачността ще продължи да се увеличава и над по-голямата част от страната ще е значителна. На отделни места, главно в планинските райони, ще превали слаб сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между  0° и 5°.

   В петък ще бъде ветровито и температурите ще се повишат. Облачността ще бъде променлива. На отделни места, главно в планините, ще превали сняг. В събота вятърът временно ще отслабне. Ще преобладава слънчево време, но по-късно през деня облачността ще се увеличи. С умерен вятър от север-северозапад ще започне да нахлува студен въздух и привечер и през нощта срещу неделя на места в страната ще превали сняг.

В неделя валежите бързо ще спрат, облачността ще се разкъса и намалее, а вятърът ще отслабне. Новата седмица ще започне с предимно слънчево, но студено време.