Властта и майките на деца с увреждания си стиснаха ръцете. 

След спешната среща, която се проведе в Министерския съвет, стана ясно, че текстовете в Закона за личната помощ ще бъдат преразгледани и гласувани отново на извънредно заседание утре и в петък.

От допълнителните 150 милиона за хора с увреждания 71 могат да отидат на вятъра, ако до тях имат достъп хора, представящи фалшиви ТЕЛК-ове. Това обявиха вчера майките и отново заплашиха с протест. Днес след срещата с Борисов казаха, че имат пробив.

„Защото имаме уверения, че започва промяна и реформа в ТЕЛК-а, за да се решат веднъж за винаги проблемите на всички хора с увреждания”, заяви Вера Иванова, представител на майките. 

По-рано днес депутатите от ГЕРБ промениха позицията си, след като Борисов се намесил. Той пък се извинил на майките.

Коментар след срещата направи и министър-председателят: „Ядосаха ме днес малко депутатите, затова че едните пари са на едно място, а други - на друго. В един момент от решен проблем става скандал”.

Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, посочи, че 71 млн. от централния бюджет ще бъдат прехвърлени в бюджета на социалното министерство. 

Промените, предложени в последната минути, ще минат в петък през социална комисия и ще бъдат гласувани в зала следващата седмица. А утре вечер ГЕРБ ще се срещнат финално с майките. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!