Окръжната прокуратура в Благоевград предаде на съд 32-годишната Кристина Дунчева по обвинение за убийство на двете си малолетни деца, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за пострадалите, съобщиха от прокуратурата.

В информацията се припомнят обстоятелствата около двойното убийство от 19 ноември 2020 г., извършено от майката с домакински ножове. Жертвите са 5-годишно момче и 3-годишно момиче.

Пристигналият на местопроизшествието екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на децата, съобщават още от прокуратурата.

В хода на извършените съдебномедицински експертизи е било установено, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни наранявания, предимно по шията и гърдите.

По време на престъплението жената не е била в състояние на физиологичен афект, установяват вещите лица.

Снимка: БГНЕС

При нея не е налице психично заболяване или друго освен личностово разстройство - емоционално нестабилна личност, което не е психична болест и спрямо обвиняемата може да бъде реализирана наказателна отговорност, обясняват от прокуратурата.

Обвиняемата е живяла на семейни начала с бащата на децата Георги Трайков в жилище в Сандански. Тя е завела дело за домашно насилие срещу него две седмици преди убийството. Докато бе в ареста, тя успя да го спечели и Трайков бе осъден на глоба от 1000 лева плюс разноските по делото.

Понастоящем обвиняемата Кристина Дунчева е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!