Районният съд в Разлог гледа мярката за неотклонение на полицайката Симона Лулеова, заловена с половин килограм марихуана в събота.

Тя беше доведена в съда, близо два часа преди заседанието. Прокуратурата в Разлог поиска най-тежката мярка "задържане под стража".

Заседанието приключи около 17 часа. Самата Симона Лулеова поиска по-лека мярка за неотклонение, а като мотив посочи, че има дъщеря на 5 години и за която трябва да се грижи. Тя изтъкна пред съда, че има и държавен изпит, защото е студент по “Право” и поиска да бъде пусната под гаранция.  

Майка и сестрата на Симона разказаха пред bTV, че преди седмица нейният по-голям брат е бил нападнат, за което семейството пуска жалба в полицията. Близките на Симона подозират, че това което се случва с полицайката може да бъде отмъщение. 

Те смятат, че наркотиците са били подхвърлени в автомобила и добавиха, че колата е семейна. 

“Това, което беше в колата на сестра ми е подхвърлено. Ако миналата седмица се бяха взели мерки срещу хората, които пребиха брат ми, с по 30 висящи дела, днес нямаше да сме тук. Още преди да отидем да пуснем жалбата с брат ми много хора дойдоха и ми казаха, че ще имаме проблеми”, каза сестрата на Симона - Силвия Лулеова.

“Тази кола, в която намериха дрогата, стоя три дни на паркинг почти отключена, защото едната ѝ врата е отключена”, каза майка ѝ Елена Лулеова.