Получена справедливост, така определи пред bTV Красимира Иванова, майката на Паоло, присъдата от 6 години лишаване от свобода и 8 години без право на шофиране за Георги Сапунджиев.

На 2 юни миналата година мъжът прегази с джипа си 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора. Компенсация за случилото се няма, казва Красимира. Допълва, че са извървели съдебната битка не заради отмъщение или за реванш, а за да има справедливост – каквато, макар и субективна, тя счита че са получили, поне според законите на България.

Коментарът за това, че у нас можеш да бъдеш осъден на шест години „лишаване от свобода“ заради 2.8 грама наркотични вещества, с утежняващо обстоятелство „рецидив“ и можеш да получиш също толкова, ако убиеш дете на пътя, Краси започва с „ами, какво да кажа“. Допълва, че и човекът, заради който Паоло остана завинаги на 4 години, също е рецидивист, но на пътя – имал е предишни провинения, бил е хващан и санкциониран от органите на КАТ.

„Разбирам, че изхождат от презумпцията – в единия случай – с марихуаната има умисъл, в другия – няма. Обаче Сапунджиев е нарушил правилата, преди да се стигне до най-страшното, тоест – това нямаше да се случи, ако той не беше взел решение да навлезе в забранена зона, където има толкова много пешеходци”, каза още тя.  

„В този смисъл, законотворците, депутатите имат страшно много работа – да направят такива закони, в които да има минимална възможност за субективизъм, да се прецизират нещата“, казва майката на Паоло.

Цялото интервю с Красимира Иванова, майка на 4-годишния Паоло, чуйте тук: