„Аз съм сигурна, че ще има правителство, защото идваме от една кампания, в която чухме хората, те искат правителство“.

Това обяви председателят на парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ) Мая Манолова след срещата с „Има такъв народ“ (ИТН). Втори ден ИТН провежда консултации с парламентарно представени партии за подкрепа за кабинет.

Манолова уточни, че не са поставяни срокове за съставяне на ново правителство и потвърди, че ИБГНИ не желаят властови позиции.

Тя обяви отново, че коалицията няма да подкрепи кабинет, в който влияние има ДПС.

На въпроса за влиянието на ДПС той се обърна към медиите: „Престанете да набутвате ДПС като наш коалиционен партньор, това е абсурдно“.

Партията все пак покани на разговори и представители на ДПС, които трябва да се проведат утре в парламента. От политическите формации в Народното събрание разговори няма да има единствено с ГЕРБ.

За нас е важно, че получихме пълна подкрепа за приоритетите, зад които стоим, заяви  още Мая Манолова. Тя повтори и приоритетите: повишаване на доходите на българските граждани – преизчисляване на пенсиите до 1 октомври, подкрепа за семействата с деца, както и пряка финансова подкрепа за малките и семейните фирми, както и за бизнеса и за самоосигуряващите се лица, ревизията и темата антикорупция.

Манолова призова и за преразглеждане на цените на тока, парното и топлата вода, както и за сериозна реформа в здравеопазването.

В частта правосъдие няма разлика дори и в детайлите, подчерта Николай Хаджигенов от ИБГНИ, който също присъства на консултациите с ИТН.